Clicky

 
Transport Online - Kees Smit Tuinmeubelen tekent ontwikkelingsovereenkomst voor nieuw dc op XL Businesspark Twente

Kees Smit Tuinmeubelen tekent ontwikkelingsovereenkomst voor nieuw dc op XL Businesspark Twente

Kees Smit Tuinmeubelen tekent ontwikkelingsovereenkomst voor nieuw dc op XL Businesspark Twente
18-10-2018 16:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ALMELO - Kees Smit Tuinmeubelen zal een nieuw bedrijfspand realiseren op het XL Businesspark. Naast een Experience Center aan de A1 in Amersfoort heeft het bedrijf nu activiteiten in meerdere vestigingen in Almelo en één in Vroomshoop. Een nieuw bedrijfspand aan de A35 zorgt straks voor een bundeling van de Twentse vestigingen en zal bestaan uit een groot logistiek distributiecentrum van 100.000 m2 vloeroppervlak, met daarbij 3.000 m2 kantoren, een Experience Center van 7.000 m2 en shop van 1.500 m2, voor met name accessoires.

Op elkaar afgestemde bedrijfsprocessen

Henk Smit, eigenaar en algemeen directeur van het bedrijf geeft aan dat de stap essentieel is voor expansie: “We hebben ons als landelijk merk sterk ontwikkeld. Logistiek lopen we daardoor al jaren een beetje achter de feiten aan. Vanuit dit bedrijfspand willen we de logistieke processen optimaliseren en ons merk nog verder uitbouwen. Daarnaast wisselen wij in ons bedrijf enorm veel informatie in korte lijnen met elkaar uit. Eigenlijk tussen alle afdelingen. Die krachtenbundeling is de basis voor onze groei als bedrijf. In een nieuw meerlaags pand op het XL Businesspark kan dat. Het past bij onze bedrijfsfilosofie en bij duurzaam ruimtegebruik. Duurzaamheid is een belangrijke pijler van ons bedrijf. Daar willen we nog meer op inzetten. Dat kan hier ook dankzij de nabijheid van de laad- en loskade.”

Volgens wethouder Arjen Maathuis biedt de nieuwe ontwikkeling een ideaal perspectief voor het bedrijf: “In een aantrekkelijk nieuw bedrijfspand kan Kees Smit Tuinmeubelen verder groeien. Het bedrijf staat in de top 250 van snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het wil zijn positie kunnen behouden, maar ook verder expanderen. Integratie en bundeling van alle bedrijfsactiviteiten op één locatie is daarbij essentieel.”

Multimodaal

Kees Smit Tuinmeubelen maakt veelvuldig gebruik van transport over water. In de toekomst wil het bedrijf dat nog meer gaan doen. Het bedrijf ziet een potentieel tot 85 procent van haar totale inkomende goederen. “De laad- en loskade van het CTT aan het Twentekanaal is dan ook een cruciale factor voor het bedrijf, de multimodale ontsluiting van XL Businesspark. Het bedrijf kiest heel bewust voor deze logistieke hotspot.”, aldus Michel Kotteman voorzitter van het dagelijks bestuur van het RBT.

Ontwikkelovereenkomst

Het XL Businesspark gaat met Kees Smit Tuinmeubelen een ontwikkelovereenkomst aan. De kavel zal ongeveer 4,5 hectare omvatten. Voor de nieuwe vestiging zal een procedure voor een omgevingsvergunning worden doorlopen.
 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats