Clicky

 
Transport Online - Air France-KLM vergroot wintercapaciteit

Air France-KLM vergroot wintercapaciteit

Air France-KLM vergroot wintercapaciteit
18-10-2018 11:22 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

PARIJS - Air France-KLM vergroot de capaciteit in het komende winterseizoen met 2,5 procent ten opzichte van de winter vorig jaar. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie donderdag bekend.

De grootste groei doet zich voor bij Transavia. De prijsvechter breidt zijn capaciteit met 11,5 procent uit en voegt achttien nieuwe routes toe aan zijn netwerk. Die diensten vertrekken onder meer vanaf de luchthavens in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen.

De langeafstandsvluchten bij het concern nemen met 2,8 procent toe. Op de middellange en korte passagiersvluchten is er sprake van 1,1 procent groei. In totaal komen er 44 nieuwe vliegroutes voor Air France-KLM bij. KLM meldt in een aparte verklaring zijn wintercapaciteit met 1,4 procent uit te breiden.

"KLM houdt haar focus op opkomende markten in Zuid-Amerika, waar we, na een succesvolle start in het zomerseizoen van 2018, in het winterseizoen doorvliegen op Fortaleza'', zegt KLM-topman Pieter Elbers. Het gaat om de derde rechtstreekse Braziliaanse bestemming. "Ook de Noord-Atlantische markt blijven we met interesse volgen. Zo gaat KLM meer vluchten uitvoeren op de Canadese steden Edmonton, Calgary en Toronto'', aldus Elbers.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions