Zakenman Marcel Boekhoorn koopt warenhuisketen HEMA

Zakenman Marcel Boekhoorn koopt warenhuisketen HEMA
18-10-2018 09:53 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Zakenman Marcel Boekhoorn neemt HEMA over. Zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments koopt de warenhuisketen van Lion Capital, dat al langer op zoek was naar een koper. Een overnamebedrag werd in een inmiddels verwijderde verklaring op zijn website niet bekendgemaakt.

HEMA laat weten dat het zich onder de vleugels van de nieuwe eigenaar de komende jaren volledig kan richten op investeren in de thuismarkt, online groei, internationale expansie en het verbeteren van de winstgevendheid. Ook zijn met franchisenemers van HEMA nieuwe afspraken gemaakt.

In juni haakte de Belgische investeerder Core Equity Holdings nog af bij een overname van HEMA voor 1 miljard euro. Naar verluidt was de regeling van HEMA met zijn franchisenemers rond webhandel de reden voor het stuklopen van de deal. HEMA lag al geruime tijd met de ondernemers achter franchisezaken in de clinch omdat zij meer wilden profiteren van online verkopen. Met het nieuwe akkoord zijn alle rechtszaken van de baan.

Prioriteit voor HEMA is nu om het concern "verder financieel gezond" te maken. HEMA kampt al tijden met magere resultaten. De afgelopen twee kwartalen werd verlies geleden en in de zomer werd zelfs een zeldzame omzetdaling genoteerd, al kwam dat volgens het bedrijf door de zomerhitte.

De afgelopen jaren werd flink ingezet op modernisering van de winkels en uitbreiding in het buitenland en het vergroten van de webverkopen. Met Ramphastos wil HEMA zijn schuldpositie significant verlagen en de investeringen fors verhogen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden