Transport Online - 'Kabinet moet Ryanair keihard aanpakken'

'Kabinet moet Ryanair keihard aanpakken'

'Kabinet moet Ryanair keihard aanpakken'
18-10-2018 09:44 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ROTTERDAM - Het kabinet moet Ryanair keihard aanpakken. Dat schrijven Agnes Jongerius en Leen van der List donderdag in het AD. Volgens de Europarlementariër van de PvdA en de projectleider bij FNV Luchtvaart schoffeert de luchtvaartmaatschappij de gedupeerde passagiers die geen schadevergoeding krijgen voor de recente staking en de eigen medewerkers.

Het kabinet is aan zet om deze multinational keihard aan te pakken. Maar het pakt niet door en kijkt naar Brussel om het vuile werk op te knappen, aldus Jongerius en Van der List.

Ryanair heeft besloten om per 5 november de basis op Eindhoven Airport te sluiten en verplicht iedereen binnen een paar weken op eigen kosten te verhuizen, anders volgt ontslag. Volgens Jongerius en Van der List is dit niet toegestaan, maar daar heeft Ryanair lak aan. Ook het kabinet doet niets om dit te voorkomen. De schrijvers van het opiniestuk vinden dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur haar collega Wouter Koolmees van Sociale Zaken moet aanspreken. Hij moet eisen dat de luchtvaartmaatschappij zich aan het Nederlandse recht houdt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions