Transport Online - 'Politie was geïnfiltreerd in terreurcel'

'Politie was geïnfiltreerd in terreurcel'

'Politie was geïnfiltreerd in terreurcel'
17-10-2018 20:07 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie was geïnfiltreerd in de groep die volgens het Openbaar Ministerie een grote aanslag in Nederland wilde plegen. Dat melden RTL Nieuws en NRC op basis van anonieme bronnen rond het onderzoek. Volgens NRC deed de politieman zich voor als 'aanslagplanner' van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). RTL meldt dat de politie zelfs wapens leverde.

De infiltrant zou tijdens een undercoveractie contact hebben gelegd met de zeven verdachten die eind september werden opgepakt in Arnhem en Weert. Volgens RTL Nieuws had de politie-infiltrant eerst per mail contact met hoofdverdachte Hardi N. Later zouden ze elkaar hebben ontmoet. De infiltrant zou zich hebben voorgedaan als leverancier van spullen die nodig waren voor de aanslag.

Het OM wil niet inhoudelijk op de berichten reageren. Een woordvoerder van het Landelijk Parket herhaalt alleen dat "bijzondere opsporingsmiddelen'' zijn ingezet, zoals al eerder was bekendgemaakt. Maar meer bijzonderheden over het onderzoek wil het OM pas voor de rechtbank uit de doeken doen.

De zeven mannen die eind september zijn aangehouden, wilden volgens justitie met kalasjnikovs en bomvesten een aanslag plegen op een evenement. Het is nog altijd onduidelijk welk evenement de verdachten op het oog hadden.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions