Clicky

 Turkije doorzoekt huis Saudische consul

Turkije doorzoekt huis Saudische consul
17-10-2018 17:40 | Buitenland | auteur ANP/DPA

ISTANBUL - De Turkse autoriteiten hebben met een dag vertraging nu ook de woning van Saudische consul inIstanbul doorzocht in de hoop sporen te vinden van de verdwenen journalist Jamal Khashoggi. Het staatspersbureau Anadolu meldde dat een rechercheteam het pand woensdag is binnengegaan.

Over deze politieactie bestond aanvankelijk verwarring. Minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu ontkende woensdag mediaberichten dat het huis van de consul was doorzocht. Omdat diens familie nog aanwezig was moesten de inspecteurs hun werkzaamheden uitstellen. De consul zelf was dinsdag al naar Riyad gevlogen. Turkije heeft hem niet teruggestuurd naar Saudi-Arabië, benadrukte Çavusoglu.

Het onderzoeksteam had maandagavond het consulaat in de wijk Levent al grondig doorzocht. Dat duurde negen uur. Er is onder meer DNA verzameld. Khashoggi betrad het gebouw op 2 oktober om papieren voor zijn aanstaande huwelijk op te halen. Hij is daarna niet meer gezien. De politie is er woensdag opnieuw op bezoek gegaan. Ze concentreerde zich volgens een getuige vooral op de achtertuin.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions