Politie zoekt vermiste Mona Baartmans in woonplaats verdachte

Politie zoekt vermiste Mona Baartmans in woonplaats verdachte
17-10-2018 17:01 | Binnenland | auteur ANP

DELFT - In de zoektocht naar de 79-jarige Mona Baartmans uit Delft, die sinds drie weken vermist is, heeft de politie woensdag gerichte zoekacties gedaan. Dat gebeurde in de woonplaats van Baartmans, maar ook in Oud-Beijerland, de woonplaats van de zestigjarige man die eerder werd aangehouden in verband met de vermissing. Het voorarrest van de man is woensdag met negentig dagen verlengd, besliste de raadkamer van de Haagse rechtbank.

De Julianastraat in het Zuid-Hollandse dorp wordt door de politie met speurhonden doorzocht. "Deze locatie wordt doorzocht wegens informatie die in ons onderzoek naar voren is gekomen", aldus de woordvoerder.

De vrouw is sinds 23 september vermist. Ze had die dag haar man bezocht in een verpleeghuis in Den Haag. Vanuit het verpleeghuis stapte de vrouw, die slecht ter been is, bij iemand in een zwarte auto. Sindsdien ontbreekt elk spoor. In Delft is door de politie met speurhonden gezocht op het Oosteinde, waar de auto voor het laatst is gespot. Ook hebben duikers gezocht in stadsgrachten.

In tv-programma Opsporing Verzocht werden dinsdag beelden getoond van getuigen die in de buurt zijn gezien. De politie wil hen graag spreken. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen of de uitzending tips heeft opgeleverd.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier