Clicky


Veertien proces-verbalen en 36.491 euro aan belastingschulden geïnd bij verkeerscontrole

Veertien proces-verbalen en 36.491 euro aan belastingschulden geïnd bij verkeerscontrole
17-10-2018 12:06 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - De politie heeft samen met diverse partners op dinsdag 16 oktober tussen 15.00 en 22.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden in Den Haag-Zuid. Met behulp van ANPR-voertuigen werden voertuigen uit het verkeer gehaald en door motoragenten begeleid naar de controlelocatie op een terrein aan de Donau.

Aan de controle werkten onder andere mee de Inspectie Leefomgeving & Transport, de Belastingsdienst, bureau Verkeer en Forensische Ondersteuning. Deze laatste in verband met mogelijk aantreffen falsificaten/documenten. Verder werd er gecontroleerd op de Wegenverkeerswet, Wet personenvervoer, controle op diefstal en/of heling motorvoertuigen en openstaande boetes en/of straffen.

De politie heeft in totaal veertien processen-verbaal uitgeschreven. Van alle 135 gecontroleerde bestuurders is een alcoholtest afgenomen. Geen enkel persoon had teveel gedronken. De processen-verbaal waren voor mobiel bellen, defecte verlichting, rijden zonder verzekering en rijden zonder rijbewijs.

De Inspectie Leefomgeving & Transport heeft één strafbaar feit geconstateerd. Dit was een taxi met een verlopen taxameterkeuring. Een bedrijf krijgt een bedrijfsadministratie-onderzoek, meldt de politie.

De Belastingdienst heeft € 36.491,- ter plaatse geïnd wegens openstaande belastingschulden. Achtentwintig auto’s  zijn in beslaggenomen, waarvan er zeven direct zijn afgevoerd.