Clicky

 MAN TGS 35.460 voor Verwaal Transport

MAN TGS 35.460 voor Verwaal Transport
17-10-2018 10:32 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

STOLWIJK - Verwaal Transport uit Stolwijk is al jaren een trouwe MAN klant. Het aandeel MAN is dan ook groot in de vloot van 34 trucks. Onlangs kreeg chauffeur Dirk Boom een nieuwe MAN 8x2-6 met autolaadkraan. Dat bleek de vierde generatie MAN-trucks te zijn die Dirk als vaste truck kreeg. Een moment om even bij stil te staan.

Verwaal Transport is actief in het transport van materialen voor de bouw, maar ook speciale transporten, infrastructurele werken en het vervoer van baggerboten en materialen behoort tot de werkzaamheden. Dat levert uiterst gevarieerd werk op voor de trucks van het bedrijf. Een groot deel van het wagenpark bestaat uit MAN-trucks.

Jan Verwaal: "We hebben inmiddels heel wat merken rond rijden, maar een deel daarvan kwam mee door overnames. We hebben met MAN een langdurige en hechte relatie en de trucks doen het erg goed."

Dat blijkt ook uit de foto’s, want vier generaties MAN-trucks op één foto is vrij uniek. Nog unieker is dat chauffeur Dirk Boom met alle vier heeft gewerkt.

Groei

Door de jaren heen is het wagenpark niet alleen in omvang gegroeid, maar ook in vermogen en hijsvermogen. Chauffeur Dirk Boon begon met een 6x2 met een 28 tonmeter autolaadkraan.

Jan Verwaal: "Dat was een hele dikke kraan, en later bleek dat het eigenlijk een 36 tonner was met 28 tons stickers. De lichtere variant bleek even niet leverbaar te zijn waardoor we onbedoeld een kraan met een enorme technische reserve in huis hadden."

Later werden de kranen alleen maar zwaarder en kreeg Dirk een 6x2 met een 32 tonmeter kraan. Vervolgens kwamen de vier-assers. Eerst met een 72 tonmeter kraan en nu de nieuwe 8x2 met een kraan die goed is voor 78 tonmeter. Deze Palfinger-machine heeft een bereik van dertig meter.

Onderhoud op locatie

Voor de opbouw van de Palfinge- autolaadkraan werd een chassis gekozen met de mogelijkheid om ook aan de voorzijde af te stempelen. Daardoor worden de mogelijkheden van de kraan veel beter benut, want die kan nu rondom de truck zijn werk doen. De truck werd, net als alle MAN trucks van Verwaal Transport, geleverd door MAN Trucks dealer Van Leeuwen Truckservice. De relatie met MAN is uitstekend wat blijkt uit het feit dat monteurs van Van Leeuwen Truckservice op locatie in de werkplaats van Verwaal werken aan de trucks. ‘Dat scheelt kilometers en dat is wel zo efficiënt’, aldus Jan Verwaal.

Vier generaties

Speciaal voor de foto worden de vier generaties MAN-trucks bij elkaar gezet om te poseren met chauffeur Dirk Boom. De oudste MAN, een 26.332 ‘Silent’ heeft al zes jaar niet meer gelopen, maar met een verse accu slaat hij meteen aan! Dirk poseert met plezier voor ‘zijn’ oude truck.

Foto's

  • Van A naar Peter
  • Doornbos
    Doornbos
  • Ntur
    Ntur
  • Ntur
    Ntur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats