Steven de Jongh uit ziekenhuis

Steven de Jongh uit ziekenhuis
16-10-2018 18:35 | Sport | auteur ANP

GIRONA - Steven de Jongh heeft dinsdagmiddag het ziekenhuis in het Spaanse Girona verlaten. De oud-wielrenner zal volgens zijn ploeg Trek-Segafredo thuis verder uitrusten en herstellen.

De Jongh ging maandagochtend in de buurt van Girona een ritje gaan maken op zijn racefiets, maar was aan het einde de ochtend onbereikbaar. Zijn vrouw schakelde daarop de politie in, die hem na enige tijd buiten bewustzijn vond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij weer bij bewustzijn kwam. De politie onderzoekt nog wat er precies met De Jongh is gebeurd. Mogelijk is hij tijdens zijn rit aangereden of is op zijn fiets onderuit gegaan.

"Steven is nog behoorlijk van slag van wat er is gebeurd en is overdonderd door alle reacties die hij heeft gekregen. Hij dankt iedereen voor alle berichtjes en de steun'', aldus Trek-Segafredo.

Hersenschudding

De Jongh heeft aan zijn val een hersenschudding overgehouden. Hij lag zo'n vijf uur in het ravijn langs de weg. Bij zijn zoektocht speelde de app Strava een belangrijke rol. Via deze app kunnen fietsritten en trainingen worden vastgelegd. Hierop was te zien hoe De Jongh had gereden en waar de app was gestopt. In de buurt van die plek werd hij uiteindelijk gevonden.

Renner Robert Gesink, die ook meezocht naar De Jongh, onderstreepte op Twitter het belang van de app. "Mensen, zorg ervoor dat je geliefden je altijd kunnen vinden. Strava wees ons in de goede richting'', aldus de renner.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden