Transport Online - Rechter akkoord met schikking Tesla-topman Elon Musk

Rechter akkoord met schikking Tesla-topman Elon Musk

Rechter akkoord met schikking Tesla-topman Elon Musk
16-10-2018 20:32 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

NEW YORK - Een Amerikaanse federale rechter heeft de schikking tussen Tesla-topman Elon Musk en beurswaakhond SEC goedgekeurd. Als onderdeel van de afspraken moet Musk binnen 45 dagen zijn positie als voorzitter van de fabrikant van elektrische auto's neerleggen. Tesla en Musk moeten ieder tevens een boete van 20 miljoen dollar betalen.

De beurstoezichthouder verweet Musk fraude door op Twitter te reppen over een privatisering van Tesla en daarmee beleggers op het verkeerde been te zetten. Op de beurs in New York werd enthousiast gereageerd dat er nu eindelijk duidelijk is over de schikking. Het aandeel Tesla noteerde dinsdag tussentijds meer dan 4 procent hoger.

Musk blijft overigens wel de topman van Tesla. Wie in de organisatie straks de voorzitter wordt is nog niet duidelijk. In de zoektocht naar een nieuwe onafhankelijke preses viel in het geruchtencircuit onder meer de naam van de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore. Ook James Murdoch, de zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch, oud-baas van Boeing Jim McNerney en Alan Mulally die bij Ford de scepter zwaaide, werden genoemd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen