Clicky

 
Transport Online - 227 camera's in Rotterdamse haven

227 camera's in Rotterdamse haven

227 camera's in Rotterdamse haven
16-10-2018 19:16 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Vandaag, dinsdag 16 oktober, heeft het Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst gesloten met Securitas Technology BV voor de plaatsing van 227 camera’s in het haven- en industriegebied. Het contract is een logisch gevolg van het convenant ‘Cameratoezicht Haven Rotterdam’ dat op 13 juni werd gesloten door de Douane, Politie, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam voor de aanleg van een gezamenlijke camera-infrastructuur. De eerste 25 camera’s worden nog dit jaar geïnstalleerd op Maasvlakte 2.

“De plaatsing past in het beleid van het Havenbedrijf om de haven beter te beveiligen. Cameratoezicht draagt bij aan een veilig bedrijvengebied en verbetert het ondernemersklimaat in de haven. Wij zijn ervan overtuigd dat een gezamenlijke aanpak in dit verband meer effect sorteert dan een individuele benadering”, aldus COO Ronald Paul, die namens het Havenbedrijf het contract ondertekende.

De overeenkomst met Securitas heeft niet alleen betrekking op de plaatsing van de camera’s, maar ook om de behuizing ervan, de masten, de aansluiting van de camera op het glasfibernet en op het stroomnet, het transport van de camerabeelden door het glasfibernetwerk, de levering van hardware en software voor de verwerking van camerabeelden, de opvolging van alarmmeldingen en de opslag van camerabeelden. Het gaat vooralsnog om het plaatsen van circa 227 camera’s en een investering van circa € 3 miljoen. In de toekomst kan dit netwerk worden uitgebreid met nog eens 150 camera’s.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden