Clicky

 TransHeroes wint voor zesde keer FD Gazelle

TransHeroes wint voor zesde keer FD Gazelle
16-10-2018 15:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

RIJSSEN - "De groei is geen doel op zich, maar meer een resultante van het enthousiasme en initiatief dat ons bedrijf uitdraagt", aldus Edwin Asveld, CEO en eigenaar van TransHeroes.

"Laat ik heel duidelijk zijn, deze resultaten boek je alleen als iedereen in het bedrijf met de neus dezelfde kant op staat", zegt de trotse eigenaar.

TransHeroes is een allround logistiek dienstverlener en focust zich op vijf kernelementen; wegtransport, warehousing, douane en zee- en luchtvracht. Zeker de laatste twee onderdelen lieten de afgelopen jaren een zeer forse omzetgroei zien. De criteria van de FD Gazellen 2018 zijn flink aangescherpt ten aanzien van de afgelopen edities. Zo wordt naast de procentuele omzetgroei van minimaal twintig procent over een periode van drie jaar ook de winstmarge en personeelsgroei meegenomen in de rangschikking. TransHeroes is ingedeeld in de omzetklasse groot (omzet van minimaal € 10 miljoen) en zet daarmee – zeker in de transport branche – een uitzonderlijke prestatie neer.

Krapte in de markt en nieuwe uitdagingen

"De economie groeit harder dan ooit, maar dat maakt ons werk niet makkelijker. We zien een forse krapte ontstaan in de markt qua beschikbaarheid van wielen. Een tekort aan chauffeurs en toenemende congestie zorgen voor nieuwe uitdagingen waar we in een verleden veel minder mee te maken hadden", aldus Jan Dekker, Chief Operating Officer bij TransHeroes.

"Ook zien we steeds meer behoefte aan externe en flexibele opslagcapaciteit ontstaan, we proberen daar als organisatie slim op in te spelen. Daarbij zetten we momenteel vol in op technologie en ontwikkelen op alle fronten ons ICT-landschap. We zitten midden in de implementatie van nieuwe Transport en Warehouse Management Systemen."

Ook op financieel gebied is deze periode uitdagend. Joran Wiemer, Chief Financial Officer van TransHeroes zegt hierover: "Wij streven naar een winstgevende groei, zodat de resultaten onder aan de streep mee groeien met de omzet. Dat blijkt niet eenvoudig, zeker niet als de marges onder druk staan. Daarbij is het ook belangrijk dat de interne organisatie de groei aan kan. Zo groeide het aantal personeelsleden in 2016/2017 met ruim dertig procent. Het is belangrijk dat ook de nieuwe werknemers hetzelfde DNA hebben als de rest van de onderneming en de groei kunnen bijbenen. De trein rijdt namelijk in volle vaart door, volgend jaar zullen we de grens van € 20 miljoen omzet doorbreken. Stiekem zijn wij nuchtere tukkers er wel een beetje trots op."

Nieuwe initiatieven en grote ambitie

Op de vraag waar de ambitie op omzetniveau ligt, antwoordt Asveld: "Ik wil er geen getal aan hangen. We vragen onszelf dit ook regelmatig af. Maar ik zie ook de trots bij de medewerkers als we een goede week achter de rug hebben. Ik ben stellig van mening dat je jezelf moet blijven uitdagen om te voorkomen dat je achterover gaat hangen. Ik word erg onrustig als het allemaal loopt en er geen nieuwe zaken op stapel staan. Wij zijn in 8 jaar tijd 6 keer zo groot geworden, waarom kan dat niet nog een keer?"

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats