Tweehonderd banen weg bij Sligro

Tweehonderd banen weg bij Sligro
16-10-2018 00:11 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

VEGHEL - Groothandelsbedrijf Sligro schrapt ongeveer 200 van de 900 banen op zijn hoofdkantoor in Veghel. Dat er banen zouden verdwijnen was met de verkoop van de supermarkten van EMTÉ wel duidelijk, maar het precieze aantal was nog niet bekend.

Een woordvoerder van Sligro bevestigt na berichtgeving van het Brabants Dagblad dat de gevolgen nu per afdeling bekend zijn en dat medewerkers die ontslag krijgen zijn geïnformeerd. Voor de afvloeiing van personeel is 16 miljoen euro gereserveerd.

Volgens de woordvoerder is door het afscheid van de supermarktactiviteiten onder meer een kleinere HR-afdeling nodig. ,,Daar werkten heel veel mensen. Ook voor een vakkenvuller van een paar uur per week werd een contract gemaakt." Verder gaat het onder meer om onderhoudsbanen, omdat er minder banden zijn waar onderhoud aan nodig is.

Er zouden ook banen bijkomen voor onder meer internationalisering, maar per saldo verdwijnen er 200 functies. In totaal werken ongeveer 4500 mensen bij Sligro. NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden