Clicky


Steven de Jongh levend gevonden na inzet helikopter

Steven de Jongh levend gevonden na inzet helikopter
15-10-2018 18:16 | Sport | auteur ANP

GIRONA - [update 19:15 uur] Oud-wielrenner Steven de Jongh is maandag in de buurt van Girona gevonden na de inzet van een helikopter. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels bij bewustzijn, meldt Trek-Segafredo. Bij dat team is De Jongh ploegleider.

De 44-jarige De Jongh vertrok maandagochtend voor een ritje op zijn racefiets en keerde niet meer terug. Vanaf het einde van de ochtend was zijn mobiel onbereikbaar. De Spaanse politie startte een zoektocht en vond hem met behulp van een helikopter.

De vrouw van De Jongh bedankt op Twitter iedereen voor de hulp en de steunbetuigingen.

"Op dit moment vragen we vriendelijk om de privacy van zijn vrouw en familie te respecteren. Het team laat weten als er meer te melden is'', aldus de leiding van Trek-Segafredo.

De Jongh stopte in 2009 op 35-jarige leeftijd als wielrenner en ging als ploegleider bij Team Sky aan de slag. Sinds de zomer van 2016 vervult hij die functie bij Trek. De geboren Alkmaarder fietste voor TVM, Rabobank en Quick-Step. Zijn belangrijkste successen behaalde hij in Belgische eendagskoersen: in 2003 won hij de E3 Prijs, in 2004 en 2008 Kuurne-Brussel-Kuurne. (ANP)