Transport Online - Winkelketen Sears vraagt faillissementsbescherming aan

Winkelketen Sears vraagt faillissementsbescherming aan

Winkelketen Sears vraagt faillissementsbescherming aan
15-10-2018 10:14 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

NEW YORK - De Amerikaanse winkelketen Sears heeft bij een rechtbank in de staat New York een regeling voor faillissementsbescherming aangevraagd. Het bedrijf kampt al langere tijd met financiële problemen. De afgelopen jaren leed het 125-jarige concern verlies op verlies en sloten honderden vestigingen de deuren.

Uit documenten die bij de rechtbank zijn ingediend blijk dat Sears overduidelijk meer schulden heeft uitstaan dan dat het aan activa bezit. Onder de aangevraagde Chapter 11-regeling krijgen bedrijven een soort uitstel van betaling. Dit geeft hen onder meer de mogelijkheid grondig in de schuldenlast in te grijpen, zonder verplichte sluiting van het bedrijf. Het wordt als laatste toevlucht gezien om acute financiële problemen op te lossen.

Sears gaat onder meer 142 verlieslatende winkels sluiten. Voor de verkoop van sommige winkels zou het bedrijf al een overeenkomst hebben gesloten. Ook werd gemeld dat Edward Lampert zijn functie als topman neerlegt. Hij blijft wel aan als voorzitter van het bedrijf. Lampert leende veel van zijn eigen geld uit aan Sears om de keten overeind te houden.

Bij de grofweg zevenhonderd winkels van Sears werken momenteel zo'n 90.000 werknemers. Voor hen wacht een onzekere toekomst. De keten behoort sinds de jaren zestig tot een van de grootste warenhuisketens in de VS. (ANP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions