Clicky


Brussels Airport start onderhoudswerkzaamheden aan start- en landingsbaan

Brussels Airport start onderhoudswerkzaamheden aan start- en landingsbaan
15-10-2018 10:10 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ZAVENTEM - Brussels Airport start het komende weekend met onderhoudswerken aan de start- en landingsbaan 07L/25R. De onderhoudswerkzaamheden gebeuren enkel tijdens het weekend gedurende acht weken.​ De baan wordt onderhouden zodat alle vliegbewegingen veilig en efficiënt kunnen blijven verlopen en zo de levensduur van de baan te verlengen.

De werken concentreren zich op de volledige vervanging van de lichtbebakening: zo’n 100 km aan kabels wordt vernieuwd alsook bepaalde lampen van de taxiwegen rondom de start- en landingsbaan. Daarnaast wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om lokale herstellingen uit te voeren aan enkele afvoerbuizen en voegvullingen en om drie taxiwegen meteen ook te renoveren.

De werkzaamheden lopen van het weekend van 20-21 oktober tot en met het weekend van 8-9 december 2018, telkens van zaterdag 6 uur tot zondag 19 uur.

De onderhoudswerken hebben geen impact op passagiers- of vrachtvluchten. Vermits baan 07L/25R tijdens de werkzaamheden niet altijd gebruikt kan worden, zal het preferentieel baangebruik niet altijd gevolgd kunnen worden tijdens het weekend.

Bij uitzonderlijke weersomstandigheden kunnen de werken stilgelegd worden waardoor baan 07L/25R opnieuw gebruikt kan worden (lage zichtbaarheid, sneeuw, etc).