Transport Online - Burgemeester Jos Wienen zelf ook op bijeenkomst Haarlem

Burgemeester Jos Wienen zelf ook op bijeenkomst Haarlem

Burgemeester Jos Wienen zelf ook op bijeenkomst Haarlem
14-10-2018 17:21 | Binnenland | auteur ANP

HAARLEM - De bedreigde burgemeester Jos Wienen heeft zondagmiddag onverwacht zelf gesproken op een bijeenkomst waar vele honderden Haarlemmers hun steun aan hem kwamen betuigen. Wienen moest na bedreigingen onderduiken. Zijn speech werd beloond met massaal en langdurig applaus. Een dankbare Wienen noemde die steun hartverwarmend. "Dat geeft de burger, of in dit geval de burgemeester moed."

Wienen wordt sinds enige tijd bedreigd en beveiligd. Uit welke hoek de dreiging komt is niet bekend. De Grote Markt in Haarlem stond overvol. Er waren meerdere sprekers, onder wie ook minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Zij noemde de bedreigingen aan het adres van burgemeester Wienen "ronduit onaanvaardbaar".

"Jos, je staat er niet alleen voor. Wij staan achter je”, was de boodschap van de organisatie. Ook waren er posters met de tekst: Beste burgemeester, Haarlem staat achter u."

Niet normaal

Minister Ollongren vond intimideren en bedreigen en moeten onderduiken "niet normaal en niet acceptabel". "Als je het ergens niet mee eens bent kun je naar de rechter stappen, maar je mag nooit, maar dan ook nooit bedreigen of intimideren."

Sommige aanwezigen hadden een spandoek meegebracht. "Moed overwint geweld" was er op eentje te lezen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions