Massaal protest tegen racisme in Berlijn

Massaal protest tegen racisme in Berlijn
13-10-2018 23:06 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BERLIJN - In Berlijn zijn volgens de organisatie van een demonstratie tegen racisme ongeveer 240.000 mensen de staat opgegaan. Dat zijn er veel meer dan de organisatie had verwacht, omdat vooraf maar 40.000 mensen zich hadden aangemeld. De politie wilde niets kwijt over opkomstcijfers.

Toen de eerste demonstranten de Brandenburger Tor al bereikt hadden, stonden de laatsten nog op de Alexanderplatz, ruim twee kilometer verderop. Het eindpunt was de Siegessäule (overwinningszuil) in de Tiergarten, waar het protest werd afgesloten met optredens van verschillende muzikanten.

"We zijn ongelooflijk tevreden over de opkomst", aldus Felix Müller van de organiserende Duitse actiegroepen onder de naam Ondeelbaar. "Dit bevestigt dat veel mensen een signaal willen afgeven tegen rechts en voor solidariteit."

Onder het motto Voor een open en vrije samenleving - solidariteit in plaats van uitsluiting, had de alliantie tot het protest opgeroepen. De demonstratie is gericht tegen de rechtse ophitsing, discriminatie, het verdrinken van vluchtelingen in de Middellandse Zee en bezuinigingen op het sociale systeem. (ANP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden