Eerste Volvo FH LNG-truck voor Remitrans afgeleverd

Eerste Volvo FH LNG-truck voor Remitrans afgeleverd
13-10-2018 10:10 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NINOVE - Transportbedrijf Remitrans heeft de eerste Volvo FH LNG-truck van een serie van negen in ontvangst genomen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Nebim in Ninove.

Remitrans koos voor een Volvo FH LNG 4x2-trekker met 460 pk motorvermogen. Duurzaamheid is belangrijk in het beleid van Remitrans, dat eerder dit jaar de Green Truck Award won. In dat kader past ook de aanschaf van negen Volvo FH LNG-trucks. De acht andere LNG-trekkers worden de komende weken geleverd. De directie van Remitrans streeft ernaar om de vloot, die nu bestaat uit 65 trekkers, de komende jaren verder te verduurzamen. “Wij willen een groenere vloot. Daarmee willen we onze ecologische voetafdruk verminderen.”

LNG-tankstation

Remitrans gaat verder dan alleen de aanschaf van LNG-trekkers. Het bedrijf laat een LNG-tankstation bouwen bij zijn huidige tankstation in Ninove. De voorgenomen opening is eind november. Het LNG-tankstation zal toegankelijk zijn voor zowel het eigen wagenpark als voor LNG-vrachtwagens van derden.

Zwaar regionaal en internationaal transport

Volvo Trucks introduceerde de nieuwe Volvo FH LNG en Volvo FM LNG eind vorig jaar. De trucks zijn beschikbaar met 420 of 460 pk voor zwaar regionaal en internationaal transport. In plaats van een benzinemotor met bougie (Otto-principe), de gangbare oplossing voor voertuigen op gas, worden de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG aangedreven door motoren die gebruikmaken van het dieselprincipe. Een vervoerder die voor Volvo-LNG kiest, hoeft niets in te leveren op prestatie/performance. De 420 pk-motor van Volvo op LNG levert een maximaal koppel van 2.100 Nm; de 460 pk-uitvoering produceert 2.300 Nm. Het brandstofverbruik is gelijk aan dat van de dieselmotoren van Volvo Trucks maar ligt 15 tot 25 procent lager dan bij conventionele motoren op gas.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden