Clicky


Arrestatie wegens moord in Diemen in 2016

Arrestatie wegens moord in Diemen in 2016
13-10-2018 00:13 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie heeft vrijdagmiddag een persoon aangehouden in verband met een langlopend onderzoek naar een liquidatie in Diemen in 2016. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Amsterdam na een bericht hierover in het NRC.

Volgens de krant gaat het om de Urker visser André K. die wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Vincent Jalink in Diemen in 2016. K. zou een financieel conflict hebben gehad met Jalink.

Deze week legde een anonieme bedreigde in de zaak rond de liquidatie van Jalink tegenover de rechter-commissaris een verklaring af. Deze beslist over twee weken of deze verklaring gebruikt mag worden in de zaak en of de getuige anoniem kan en mag blijven. Dat gebeurt in de zaak tegen de verdachte Gideon G. die ook verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Jalink. De zaak tegen G. wordt in december inhoudelijk behandeld.

De 38-jarige Jalink zat ten tijde van de moord met zijn zoontje in de auto. De destijds negenjarige jongen bleef ongedeerd. Deze zomer kwam het Openbaar Ministerie met de anonieme getuige.

G. is geen onbekende van de politie. Hij werd vorig jaar tot zeven jaar cel veroordeeld voor het plannen van een liquidatie. Hij zat al in de cel toen hij werd aangehouden voor de dood van Jalink. G. maakt mogelijk deel uit van een groep of bende die liquidaties pleegde of probeerde te plegen. Een aantal van hen zit momenteel ook in de cel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions