Vakbonden en werkgevers definitief akkoord over vakantiedagendeal

Vakbonden en werkgevers definitief akkoord over vakantiedagendeal
12-10-2018 14:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De achterbannen de vakbonden en werkgevers hebben ingestemd met de vakantiedagendeal in de transportsector. Daarmee is het loon over vakantiedagen definitief goed geregeld. CNV Vakmensen-bestuurder Tjitze van Rijssel is erg tevreden: "Dat betekent dat niets meer in de weg staat deze afspraak aan de cao toe te voegen en algemeen verbindend te verklaren. Een goed resultaat voor werknemers."

De uitbetaling van vakantiedagen was jarenlang een heikel punt in de transportsector. Volgens het Europese Hof van Justitie moet de beloning voor een vakantiedag gelijk zijn aan de beloning voor een werkdag. Dat was in het transport niet het geval. Er werd geen rekening gehouden met toeslagen en overuren.

In de deal die vakbonden en werkgevers 19 september sloten tellen vanaf 1 januari 2019 overuren en toeslagen wel mee. Dat scheelt werknemers tussen de 600 en 1.100 euro bruto per jaar. Daarnaast spraken ze een compensatie af voor afgelopen jaren in de vorm van een eenmalige uitkering van 750 euro. Van Rijssel is blij dat de achterbannen nu ook ingestemd hebben met de afspraken. “Een definitieve doorbraak, met uiteindelijk een goed resultaat voor de werknemers."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden