Stormwaarschuwing op Madeira vanwege orkaan Leslie

Stormwaarschuwing op Madeira vanwege orkaan Leslie
12-10-2018 11:47 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Portugese overheid heeft een officiële stormwaarschuwing afgegeven voor Madeira. De eilandengroep 700 kilometer ten westen van de kust van Marokko moet zich voorbereiden op de komst van orkaan Leslie.

De orkaan van de eerste categorie neemt vrijdag naar verwachting aan kracht af, maar zal nog steeds een orkaan zijn wanneer hij zaterdag de Portugese archipel bereikt, aldus Weeronline. Autoriteiten waarschuwen voor golven tot 12 meter hoog, zware onweersbuien en windstoten van 90 kilometer per uur.

Naar verwachting trekt de kern van Leslie op iets meer dan 100 kilometer ten noorden langs Madeira. Leslie bevindt zich nu ongeveer 1200 kilometer ten zuidwesten van de Azoren en heeft windsnelheden tot 145 kilometer per uur. De komende 24 uur trekt de orkaan over het zeegebied tussen de Azoren en de Canarische eilanden.

Leslie is al opmerkelijk lang actief, sinds 22 september. Op 3 oktober bereikte de storm al even de status van orkaan. Daarna zwakte het af totdat de storm op 9 oktober weer een van orkaankracht werd. Waarschijnlijk is het aan het einde van het weekend echter gedaan met Leslie. Weeronline verwacht dat de laatste stormwinden dan zijn verdwenen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden