Ilse Warringa wint Zilveren Televizier-Ster

Ilse Warringa wint Zilveren Televizier-Ster
11-10-2018 22:26 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Ilse Warringa, alias juf Ank in De Luizenmoeder, is opnieuw in de prijzen gevallen. Ze won donderdagavond de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice in de AFAS Live in Amsterdam. Vorige week sleepte Warringa al een Gouden Kalf in de wacht. De succesvolle serie De Luizenmoeder (AVROTROS) behoort ook tot de laatste drie kanshebbers voor de felbegeerde Gouden Televizier-Ring.

Warringa, medeschrijver van de serie, versloeg haar Luizenmoeder-collega Jennifer Hoffman. Zij maakte met de rol van Hannah, een van de moeders die regelmatig op het schoolplein van basisschool De Klimop staat, ook kans op deze prijs. Ook Lies Visschedijk, die Soof speelt in de gelijknamige serie, wist haar nominatie niet te verzilveren.

Het is dit jaar voor het eerst dat de prijs voor acteur en actrice is gecombineerd. De vrouwen gaven de mannen echter het nakijken bij de laatste drie kanshebbers.

De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice ging naar Chantal Janzen. Ze won al voor de vierde keer. Eva Jinek en Geraldine Kemper waren ook genomineerd. Bij de mannen won Beau van Erven Dorens van Humberto Tan en Johnny de Mol. Van Erven Dorens wint de prijs voor beste presentator voor het eerst. Hij maakt met zijn programma Beau Five Days Inside ook nog kans op de Gouden Televizier-Ring.

De Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma ging naar de scripted realityserie De eindmusical (AVROTROS). Bommetje en De Viralfabriek waren ook bij de laatste drie. Vlogger Kaj Gorgels kreeg verder de Televizier Talent Award. Hij won van medegenomineerden Ellie Lust en Nienke Plas.

De Digital Impact Award, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, ging naar Wie is de mol?. De prijs gaat naar televisiemakers die de kijkers ook online of via een app goed weten te bereiken. Naast Wie is de mol? waren ook Expeditie Robinson en Zondag met Lubach genomineerd.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden