Transport Online - Rechter schrapt aanklacht tegen Harvey Weinstein

Rechter schrapt aanklacht tegen Harvey Weinstein

Rechter schrapt aanklacht tegen Harvey Weinstein
11-10-2018 19:58 | Showbizz | auteur ANP/RTR

NEW YORK - Een rechtbank in New York heeft een streep gehaald door een aanklacht tegen filmproducent Harvey Weinstein (66). Die had betrekking op beschuldigingen die zijn geuit door Lucia Evans, die stelde dat Weinstein haar tot orale seks had gedwongen.

Aanklagers hadden geen bezwaar tegen het schrappen van de aanklacht. Er zouden tegenstrijdigheden aan het licht zijn gekomen in de verklaring van de vrouw. Zij stelde dat Weinstein haar in 2004 had misbruikt in een kantoor van filmstudio Miramax in Manhattan.

Het Openbaar Ministerie in de miljoenenstad maakte na de zitting bekend dat zich een nieuwe getuige had gemeld. Die had informatie die strijdig was met hetgeen Evans tegen aanklagers had gezegd. De getuige bleek ook bij een rechercheur zijn of haar verhaal te hebben gedaan, maar die zou de ontlastende informatie niet hebben doorgegeven aan de aanklagers.

Het OM zei Weinsteins advocaat Benjamin Brafman vorige maand te hebben geïnformeerd over de nieuwe ontwikkeling in de zaak. Brafman stelde volgens Amerikaanse media dat Evans meineed heeft gepleegd. Hij wil dat alle aanklachten tegen zijn cliënt worden geschrapt. "De zaak is niet voorbij, maar heeft volgens mij permanente en onherstelbare schade opgelopen'', aldus de advocaat.

Het besluit van de rechter betekent niet dat de juridische problemen van Weinstein nu achter de rug zijn. Hij moet zich nog verdedigen tegen vijf andere aanklachten, die betrekking hebben op het seksueel misbruik van twee andere vrouwen.

Tientallen vrouwen hebben Weinstein beschuldigd van seksueel wangedrag. Hij heeft ontkend ooit vrouwen tot seks te hebben gedwongen. Door de beschuldigingen tegen de bekende Hollywood-producer won de hashtag #MeToo vorig jaar snel aan bekendheid.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions