Transport Online - Corendon parkeert voormalige KLM Jumbo ‘City of Bangkok’ in hoteltuin

Corendon parkeert voormalige KLM Jumbo ‘City of Bangkok’ in hoteltuin

Corendon parkeert voormalige KLM Jumbo ‘City of Bangkok’ in hoteltuin
10-10-2018 20:07 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

BADHOEVEDORP - Corendon neemt begin 2019 de voormalige KLM Boeing 747-400 ‘City of Bangkok’ over. De eindbestemming van het 29-jarige toestel met registratienummer PH-BFB is de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, met uitzicht op luchthaven Schiphol.

Corendon koopt het toestel van het vliegtuigrecyclingbedrijf AELS, die de Boeing 747 van KLM overneemt. In samenwerking met AELS, transportbedrijf Mammoet en Schiphol wordt de Boeing 747 na aankoop van luchthaven Schiphol naar het Corendon hotel vervoerd. Deze spectaculaire laatste reis van het toestel vindt naar verwachting plaats in februari 2019. De manier waarop de Boeing uiteindelijk door het hotel in gebruik wordt genomen, houdt Corendon nog even geheim.

Corendons eerste en enige Boeing 747 

Eind dit jaar vindt de laatste commerciële vlucht plaats van de KLM Boeing 747 met doopnaam ‘City of Bangkok’. Het vliegtuig wordt vervolgens door KLM naar Rome gevlogen waar het in Corendon kleuren wordt gespoten. Halverwege december landt de eerste en enige Boeing 747 in een Corendon jasje op Schiphol. KLM verwijdert daarna de motoren van het toestel en draagt het toestel over aan AELS. Na werkzaamheden, uitgevoerd door AELS, wordt het toestel geleverd aan Corendon.

In 2019 verwelkomt Corendon haar eerste Boeing 747 in haar vloot van achttien Boeings van het type 737-800 en één Boeing 737 MAX 8. Het Corendon toestel zal echter geen enkele vakantievlucht uitvoeren; het krijgt als eindbestemming de tuin van het Corendon Village Hotel te Badhoevedorp. Naar verwachting wordt het toestel in februari 2019 van de luchthaven Schiphol naar Badhoevedorp vervoerd in samenwerking met Mammoet en Schiphol.

Mammoet, specialist op het gebied van zwaar transport, zal het meer dan 150 ton wegende vliegtuig van de luchthaven Schiphol naar het Corendon hotel vervoeren en het daar vervolgens op speciale steunen afzetten. Er wordt tijdens het vervoer zoveel mogelijk rekening gehouden met de route en het tijdstip van transport, om verkeershinder te voorkomen.

Corendon Village Hotel

Amsterdam opende in het voorjaar van 2018 haar deuren, in het voormalige Sony hoofdkantoor in Badhoevedorp. Het hotel bestaat uit drie afzonderlijke vleugels: Plaza, Apartments & Urban. Het hotel biedt meer dan 680 kamers, suites, studio’s en appartementen en is daarmee het grootste hotel van de Benelux. Het hotel beschikt over meerdere restaurants, bars, spa faciliteiten, fitness, een zwembad, een bioscoop, een rooftopbar en tien multifunctionele vergaderzalen. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions