Clicky


Veel telefoontjes naar belpanel voor actiedag Nederland helpt Sulawesi

Veel telefoontjes naar belpanel voor actiedag Nederland helpt Sulawesi
10-10-2018 17:23 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - In de eerste uren van de actiedag Nederland helpt Sulawesi wordt volop gebeld naar het actienummer 0800 1112. Mensen geven gul, zei 3FM-dj Angelique Houtveen in de tv-uitzending op NPO 1. Ze is een van de vele bekende Nederlanders die in het belpanel zitten om donaties te ontvangen voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami.

"Er wordt een heleboel gebeld", zei televisiepresentatrice Milouska Meulens. "Er zijn ontzettend veel mensen die zich het lot van de mensen op Sulawesi aantrekken. Maar er kunnen nog veel meer mensen bellen. We zitten er klaar voor. Ik vind het niet erg om hard te werken."

In de middaguren zijn het vooral ouderen die de telefoon grijpen, valt de BN'ers in het belpanel op. Meulens: "Ik had net een mevrouw aan de lijn die zelf ook een moeilijke tijd doormaakt door de ziekte van haar man. Zij belde om even de aandacht te verleggen, om iets goed te doen voor een ander."

Inmiddels is bijna 6,1 miljoen euro opgehaald voor Giro555. Om 18.30 uur wordt in een uitzending van RTL 4 een tweede tussenstand bekendgemaakt. Het eindbedrag wordt om 23.15 uur bekendgemaakt in Pauw.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions