Clicky


Verdachte aangehouden voor dood Stefaan Bogaerts

Verdachte aangehouden voor dood Stefaan Bogaerts
09-10-2018 20:25 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

SPIJKENISSE - De politie heeft dinsdagmiddag een 47-jarige verdachte uit Den Haag aangehouden voor de moord op de Belgische zakenman Stefaan Bogaerts, meldt de politie.

Op de avond van 21 september 2017 reed Stefaan Bogaerts door Spijkenisse. Rond 21.20 uur parkeerde hij in de Lisstraat, waar bleek dat hij werd verwacht. Vrijwel direct werd hij van dichtbij onder vuur genomen en overleed ter plekke. De daders vluchtten in een zwarte BMW M5 Touring.

Die auto is even later, na de liquidatie, brandend aangetroffen in Barendrecht, naast pannenkoekenhuis De Oude Maas aan de Achterzeedijk. De politie vond daar ook uitgebrande kleding, die vermoedelijk van de daders is geweest en heeft daarvan DNA-sporen weten veilig te stellen.

Vorige week heeft het programma Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor deze zaak. Daar zijn vier tips binnen gekomen. Deze worden momenteel verder onderzocht. De politie had inmiddels voldoende informatie om de 47-jarige verdachte dinsdagmiddag in het huis van bewaring in Alphen aan den Rijn aan te houden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus de politie.

De verdachte is een lid van motorclub Caloh Wagoh. Politie en justitie beschouwen Caloh Wagoh als een ‘Outlaw Motorcycle Gang’ (OMG). Deze clubs komen regelmatig in het nieuws door het plegen van allerlei criminele activiteiten zoals ernstige (gewelds)misdrijven, bijvoorbeeld drugs- en wapenhandel, brandstichting, intimidatie, afpersing en fraude. Politie, Openbaar Ministerie, lokaal bestuur, Belastingdienst, FIOD en KMar hebben hier extra aandacht voor. 

Foto's

  • J.Roeland
    DE RIJKE
  • J.Roeland
    DE RIJKE