Clicky


'Dode door schietincident Delft is zoon van agent'

'Dode door schietincident Delft is zoon van agent'
09-10-2018 20:06 | Binnenland | auteur ANP

DELFT - De jongen die vlak na het schietincident in Delft overleed in het Zoetermeerse ziekenhuis is de 18-jarige Wessel, mbo-leerling van het ROC Rijnland in Zoetermeer, meldt De Telegraaf. Bij een coffeeshop in de Breestraat vuurde de politie kogels af.

De school is volgens de krant ‘volledig in shock’ door de dood van hun leerling. "Het is een hele triest gebeurtenis en zijn klasgenoten zijn enorm aangeslagen”, zegt woordvoerster Karin Harkema.

De achttienjarige Zoetermeerder is volgens het AD de zoon van een politieagent.  

Vermoedelijk is de jongen het slachtoffer van kogels die maandagochtend in Delft zijn afgevuurd door een collega van zijn vader. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de jongeman met een handlanger eerder die maandagochtend in de Breestraat in Delft zwaaide met een pistool.

In de binnenstad van Delft wordt het politietoezicht verscherpt na het schietincident van maandagochtend vroeg. Voor de veiligheid van de Delftenaren worden op verschillende plekken permanent bemande politieauto’s neergezet, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag.

In het centrum van Delft zijn dit jaar diverse schietincidenten geweest, onder meer twee coffeeshops waren het doelwit. Bij een koffietent aan het Kalverbos, net buiten het centrum, werd begin augustus de crimineel Karel Pronk doodgeschoten.