Twee verdachten schietpartij Spa vrij

Twee verdachten schietpartij Spa vrij
09-10-2018 17:21 | Buitenland | auteur ANP

VERVIERS - De onderzoeksrechter in Verviers heeft opdracht gegeven twee Nederlandse verdachten van mogelijke betrokkenheid bij de fatale schietpartij in Spa op borgtocht vrij te laten. Het gaat om de 35-jarige Cyril T. en Mark van den B. (38). Dat meldde procureur Gilles de Villers Grand Champs van het parket in Verviers aan het ANP.

De twee zijn nog wel verdachte van het schietincident waarbij eind augustus een agent om het leven kwam, aldus de procureur. Cyrils broer Yvo T. geldt als hoofdverdachte en blijft in de cel.

Yvo T. werd kort na de schietpartij in de boeien geslagen. Cyril werd begin september samen met Mark van den B. door de Nederlandse justitie aan België uitgeleverd.

De Belgische agent Amaury Delhez (38) werd doodgeschoten nadat het drietal was geweigerd in een horecatent in Spa. Yvo T. had daar volgens het Openbaar Ministerie een vuurwapen getoond. De politie onderschepte kort daarna een taxi met de drie dertigers aan boord. Daarop zou Yvo T. de agent hebben neergeschoten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden