Clicky


Verdachte aangehouden voor moord op Mieremet

Verdachte aangehouden voor moord op Mieremet
09-10-2018 17:06 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie heeft dinsdag opnieuw een man gearresteerd op verdenking van de moord op crimineel John Mieremet. De 38-jarige verdachte werd opgepakt in zijn woonplaats Amsterdam, meldde een woordvoerder van de Landelijke Eenheid. Zijn arrestatie volgt op uitvoerig rechercheonderzoek.

Mieremet werd in november 2005 doodgeschoten in de Thaise badplaats Pattaya. Hij vormde sinds de jaren tachtig samen met andere criminele Amsterdammers een bende die zich bezighield met overvallen en hasjhandel. Later volgden vele liquidaties binnen de Amsterdamse onderwereld.

Vorige week werden al twee verdachten aangehouden in het onderzoek, in Spanje en in Nederland. Het gaat om de 54-jarige crimineel Donald G. en de 57-jarige Dino Soerel. De laatste werd in zijn cel aangehouden, omdat hij al een levenslange celstraf uitzit voor zijn rol in de moorden op Kees Houtman en Thomas van der Bijl. Hij is in cassatie gegaan bij de Hoge Raad. G. wordt ook verdacht van de moord op vastgoedhandelaar Willem Endstra in mei 2004.

Momenteel staat Willem Holleeder terecht op verdenking van het opdracht geven voor beide moorden, naast nog een reeks andere afrekeningen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft al aangegeven Holleeder en Soerel te zien als criminele partners.