Transport Online - Rob Jetten nieuwe fractievoorzitter D66 in Tweede Kamer

Rob Jetten nieuwe fractievoorzitter D66 in Tweede Kamer

Rob Jetten nieuwe fractievoorzitter D66 in Tweede Kamer
09-10-2018 12:04 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Rob Jetten is de nieuwe fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer. Hij volgt Alexander Pechtold op, die op het partijcongres van afgelopen zaterdag na ruim twaalf jaar als politiek leider van D66 zijn vertrek van het Binnenhof aankondigde.

Jetten (31) zit sinds maart vorig jaar in de Tweede Kamer. Hij voert daar namens de regeringspartij het woord over onder meer energie, klimaat en economische zaken.

"Ik ben ongelofelijk blij en trots erop dat jij mij gaat opvolgen'', sprak Pechtold de nieuwe fractievoorzitter toe. "Je hebt afgelopen jaar laten zien dat je je mannetje staat, dat je moeilijke dossiers aankan.'' Jetten heeft daarnaast aangetoond dat hij niet alleen een talent maar ook een leider is, aldus de vertrekkende voorzitter.

De fractie heeft volgens Jetten unaniem voor hem gekozen, hoewel in eerste instantie ook Salima Belhaj en Paul van Meenen beschikbaar waren. "Ik ben heel blij met dat vertrouwen'', zei hij. De nieuwe leider hamerde vooral op samenwerking, binnen de fractie maar ook binnen de coalitie met VVD, CDA en ChristenUnie. "D66 heeft ervoor gekozen in een versplinterd politiek landschap verantwoording te dragen.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions