Clicky


CB neemt zijn eerste LNG-vrachtwagen in gebruik

CB neemt zijn eerste LNG-vrachtwagen in gebruik
09-10-2018 12:16 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

CULEMBORG - CB uit Culemborg heeft maandag zijn eerste Volvo FH LNG 420 vrachtwagen in gebruik genomen. Volgens CB is deze truck aanzienlijk stiller en zorgt deze schone vrachtwagen voor 20 procent besparing op CO2-uitstoot en 95 procent minder uitstoot van fijnstof vergeleken met dieselvrachtwagens.

CB zet de LNG-vrachtwagen in voor het langeafstandsnetwerk, daarmee is de nieuwe truck bijna 24 uur op de weg en goed voor 150.000 kilometer per jaar in de Benelux.

Arjan de Jong, manager Vervoer bij CB: "De nieuwe vrachtwagen draagt flink bij aan onze totale ambities: 30 procent CO2-besparing en 70 procent fijnstofreductie in 2020. In Nederland rijden we op de lange afstanden met zes trekker-trailers, waarvan nu een op LNG. Als het bevalt, dan vervangen we ook de andere vijf wagens. In aanschaf zijn ze duurder en de chauffeur heeft een speciaal certificaat nodig. De brandstof is goedkoper en uiteindelijk verdienen we de investeringen terug."

CB realiseert zijn duurzaamheidsdoelstellingen in vervoer onder meer door efficiëntere routes (minder kilometers), verduurzaming van het wagenpark en samenwerking met (elektrisch) vervoerspartners.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions