Transport Online - Klanten Ryanair willen geld zien na acties

Klanten Ryanair willen geld zien na acties

Klanten Ryanair willen geld zien na acties
09-10-2018 10:14 | Algemeen | auteur ANP

ARNHEM - De stakingen bij luchtvaartmaatschappij Ryanair zorgen voor de prijsvechter mogelijk voor een extra kostenpost. Reizigers uit Nederland, België en Duitsland hebben als gevolg van de werkonderbrekingen voor zeker 1,3 miljoen euro aan compensatieclaims ingediend bij de Ierse prijsvechter. Dat bevestigt EUclaim na berichtgeving van de NOS.

Het gaat om claims van in totaal 4500 reizigers. Zij kregen door de stakingen te maken met vertragingen van meer dan drie uur of geschrapte vluchten.

De groep gedupeerde passagiers uit Nederland, België en Duitsland is volgens EUclaim overigens veel groter. In totaal zouden meer dan 137.000 passagiers recht hebben op vergoedingen als gevolg van de stakingen. De som van al die claims kan oplopen tot ruim 41 miljoen euro.

Ryanair stelt in een reactie dat klanten geen recht hebben op een vergoeding, omdat de stakingen buiten de macht van de vliegmaatschappij zouden liggen. De daaruit voortvloeiende problemen voor passagiers zijn Ryanair daarom niet aan te rekenen, redeneert het bedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen