Clicky

 
Transport Online - Lavrov: uitgewezen Russen maakten routinereis

Lavrov: uitgewezen Russen maakten routinereis

Lavrov: uitgewezen Russen maakten routinereis
08-10-2018 16:46 | Buitenland | auteur ANP

MOSKOU - De vier Russen die in april in Nederland zijn aangehouden als spionnen en vervolgens zijn uitgewezen, waren niet op een geheime missie. Ze waren op een "routinereis", zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, maandag.

Het was zijn eerste reactie op de beschuldigingen aan het adres van de Russische inlichtingendienst over hackpraktijken. Het viertal werd door de Nederlandse inlichtingendienst betrapt bij een poging digitaal in te breken bij Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag.

Volgens Lavrov moet er sprake zijn van een misverstand. "Ze zijn naar Nederland gevlogen, zijn ingecheckt in het hotel en hebben de Russische ambassade bezocht. Er was helemaal niets geheimzinnigs aan." De Russische minister vindt het vreemd dat Nederland nu met beschuldigingen komt terwijl hij destijds geen klachten had ontvangen vanuit Den Haag.

"Het viertal werd zonder uitleg vastgezet en we hebben geen bewijzen ontvangen die de beschuldigingen staven'', aldus Lavrov, die tekst en uitleg vroeg van de Nederlandse ambassadeur in Moskou.

Volgens Russische media heeft de ambassadeur gezegd dat Nederland verantwoordelijkheid draagt voor internationale organisaties die in het land gevestigd zijn. "We tolereren dit soort cyberaanvallen dan ook niet", aldus de ambassadeur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden