Clicky

 
Transport Online - 'Neergeschoten verdachte Delft overleden'

'Neergeschoten verdachte Delft overleden'

'Neergeschoten verdachte Delft overleden'
08-10-2018 12:03 | Binnenland | auteur ANP

DELFT - Politie en justitie laten maandag weinig tot niets los over een nieuw schietincident in Delft. In de Breestraat schoten agenten kort na 05.00 uur op een verdachte die op de vlucht was geslagen toen zij hem wilden aanhouden. Ze waren afgekomen op een melding dat iemand met een wapen voor een pand in de straat stond. De verdachte zou op een scooter zijn ontkomen.

De website Regio15 meldde in de loop van de ochtend dat de gewonde verdachte in een ziekenhuis in Zoetermeer is overleden, maar het Openbaar Ministerie wilde daar niet op ingaan "omdat het onderzoek nog in volle gang is''.

De vluchtscooter zou zijn teruggevonden bij een brug op de Oostsingel. De politie heeft de omgeving afgezet en is vermoedelijk op zoek naar het wapen van de verdachte.

In Delft zijn dit jaar meer schietincidenten geweest. Bij een koffietent aan het Kalverbos werd begin augustus de crimineel Karel Pronk doodgeschoten. Coffeeshop The Game in de Breestraat werd in september beschoten. In mei en juni werden in de binnenstad een coffeeshop, een cadeauwinkel en een horecazaak onder vuur genomen. Een paar weken eerder waren een zonnestudio en een coffeeshop in de Peperstaat het doelwit.

Na de eerdere incidenten sloot burgemeester Marja van Bijsterveldt de Delftse coffeeshops in de Breestraat en de Peperstraat enige tijd. Die tijdelijke sluiting was volgens haar nodig in het belang van de openbare orde en veiligheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats