Tankwagen met brandstof gekanteld op N352

Tankwagen met brandstof gekanteld op N352 [+foto]
08-10-2018 11:34 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

NAGELE - Op de Schokkerringweg (N352) net buiten Nagele is maandagochtend 8 oktober een tankwagen, geladen met benzine en diesel, gekanteld.

Het éénzijdig ongeluk gebeurde rond half tien. De vrachtwagen reed door nog onbekende oorzaak een boom omver waardoor de vrachtwagen kantelde. De chauffeur kwam met de schrik vrij en had volgens de hulpdiensten een engeltje op zijn schouder. Hij is gecontroleerd door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Door het ongeluk is de tank van de vrachtwagen lek geraakt. Honderden liters benzine en diesel liggen momenteel op het wegdek en is de naastgelegen sloten ingestroomd. De brandweer en het waterschap hebben maatregelen genomen om verdere verspreiding van de brandstof te voorkomen.

Volgens Waterschap Zuiderzeeland zijn beide sloten afgedamd met zand. De brandweer heeft ook metingen verricht naar mogelijk explosiegevaar. Een gespecialiseerd bedrijf is inmiddels begonnen met het saneren van de verontreinigde bodem.

De politie doet onderzoek naar hoe dit ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. De N352 zal tussen Nagele en Schokland nog zeker de gehele middag zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier