Transport Online - Bestelbus met drugsafval brandt uit in woonwijk in Eindhoven

Bestelbus met drugsafval brandt uit in woonwijk in Eindhoven

Bestelbus met drugsafval brandt uit in woonwijk in Eindhoven
07-10-2018 14:09 | Binnenland | auteur ANP

EINDHOVEN - De bewoners van twaalf appartementen in Eindhoven hebben zondagochtend uit voorzorg hun woning moeten verlaten wegens een brand in een bestelbus met chemicaliën die worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Bij de brand kwam het gevaarlijke zoutzuurgas vrij. De twintig bewoners van de Offenbachlaan zijn in een buurthuis opgevangen. De brandweer had het vuur snel geblust.

Burgemeester John Jorritsma reageert geschokt op de brand bij de flat: "Dit is een levensgevaarlijke actie van idioten in de drugsscene. Volstrekt roekeloos met grote risico’s voor omwonenden.'' Jorritsma brengt later zondag een bezoek aan de locatie. Politiechef Frans Heeres sluit zich aan bij de woorden van Jorritsma: "De brutaliteit van deze criminelen is onacceptabel. Wij zullen er alles aan doen om ze te pakken.”

Kort voor de brand, op zaterdag tegen middernacht, was de brandweer ook al uitgerukt naar dezelfde straat. Toen stond daar een ander voertuig met xtc-afval geparkeerd die chemicaliën lekte. Deze stond ongeveer tweehonderd meter verwijderd van de bestelbus die zondagochtend in brand stond.

De recherche vermoedt een verband tussen beide zaken en is een onderzoek begonnen naar de dumpingen en de brand. Ook is de politie op zoek naar getuigen. "Het gaat om een zeer ernstige zaak die grote gevolgen had kunnen hebben, dus iedereen die meer weet roepen wij op om contact met ons op te nemen.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions