Transport Online - Peiling: Pia Dijkstra moet Pechtold opvolgen

Peiling: Pia Dijkstra moet Pechtold opvolgen

Peiling: Pia Dijkstra moet Pechtold opvolgen
07-10-2018 09:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - Pia Dijkstra wordt het meest genoemd als opvolger van D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold. Dat geldt voor kiezers van D66, VVD, GroenLinks en PvdA. Het merendeel (42 procent) van de ondervraagden heeft overigens geen voorkeur. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Als mogelijke lijsttrekker voor D66 bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen wordt Boris van der Ham het meest genoemd, gevolgd door Sigrid Kaag.

Van de D66-kiezers vindt 42 procent het jammer dat Pechtold opstapt als fractievoorzitter. Opvallend is dat dat bij de aanhang van GroenLinks (63 procent), PvdA (47 procent) en PvdD (43 procent) hoger is.

De Hond ondervroeg zijn panel ook over de heroverweging van de dividendbelasting. De meerderheid van de VVD-kiezers (80 procent) vindt dat de belasting niet moet worden afgeschaft. De hierdoor vrijgekomen 2 miljard zou volgens de meeste kiezers moeten worden besteed aan het niet door laten gaan van de btw-verhoging van 6 naar 9 procent, de verhoging van de salarissen in de zorg en de verlaging van de inkomstenbelasting.

Uit de peiling blijkt verder dat de positie van premier Mark Rutte verder verzwakt is. Een op de drie ondervraagden vindt dat hij moet aftreden en ruim een kwart vindt dat hij zijn aftreden aan het eind van deze regeringsperiode moet aankondigen. Van de VVD-kiezers vindt 24 procent dat hij (op termijn) zou moeten aftreden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions