Transport Online - Senaat stemt in met Brett Kavanaugh als lid Hof

Senaat stemt in met Brett Kavanaugh als lid Hof

Senaat stemt in met Brett Kavanaugh als lid Hof
06-10-2018 23:02 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Senaat heeft zaterdag ingestemd met de toetreding van Brett Kavanaugh tot het Amerikaans Hooggerechtshof. De kandidaat-opperrechter, naar voren geschoven door president Donald Trump, raakte in opspraak door beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in zijn middelbareschooltijd.

Een FBI-onderzoek naar de beweringen van Christine Blasey Ford, die Kavanaugh betichtte van aanranding, trok twee van de drie twijfelende Republikeinse senatoren over de streep om diens benoeming goed te keuren. Ook de Democraat Joe Mancin ging akkoord. Hem wacht in West Virginia tijdens de verkiezing van november een zware strijd met zijn Republikeinse rivaal.

Vijftig leden stemden voor, 48 waren tegen. Lisa Murkowski (Alaska), een van de Republikeinse critici, onthield zich. De aanwezigheid van Steve Daines (Montana) was niet nodig. Hij mocht van Trump het huwelijk van zijn dochter voorrang geven omdat de meerderheid daardoor niet in gevaar kwam.

De stemming in de Senaat verliep niet gladjes. Tegenstanders van Kavanaugh protesteerden hevig op de publieke tribune. Vicepresident Mike Pence moest de procedure enkele keren onderbreken om de orde in de zaal te herstellen. Veiligheidsfunctionarissen verwijderden de oproerkraaiers.

De conservatieve Kavanaugh volgt de gematigde Anthony Kennedy op, die eind juli met pensioen ging. Het Hof heeft nu weer negen leden, van wie vijf Republikeinen. Trump juichte het besluit via Twitter toe en feliciteerde de Senaat met de fiattering van een "formidabele genomineerde''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions