Krapte voelbaar op Open Huizen Dag

Krapte voelbaar op Open Huizen Dag
06-10-2018 09:55 | Financieel | auteur ANP

AMERSFOORT - De krapte op de huizenmarkt doet zich ook voelen op de Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM. Zaterdag staan iets meer dan 13.000 woningen open voor het publiek, minder dan de helft van het aantal woningen twee jaar geleden.

De afname is een gevolg van krapte op de huizenmarkt. Huizenprijzen blijven almaar stijgen en er staan steeds minder huizen te koop. Door de schaarste aan woningen en sterk gestegen vraag, hoeven huizenbezitters niet veel moeite te doen om van hun huis af te raken.

Nederlanders die zoeken naar een koophuis, moeten daarentegen steeds meer uit de kast trekken om aan een woning te komen. Zo bieden geïnteresseerden in nieuwbouwprojecten al bij voorbaat boven de vraagprijs, meldde de NVM deze zomer bij de presentatie van haar recentste jaarcijfers.

De explosieve prijsstijgingen van afgelopen tijd doen huizenjagers wellicht de moed in de schoenen zakken. Desondanks noemt de NVM haar Open Huizen Dag een nuttig middel om binnen korte tijd huizen te bezichtigen. De eerste editie dit jaar, in april, trok 85.000 bezoekers en de NVM hoopt deze keer op hetzelfde aantal.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden