Clicky


Eindhoven Airport matigt groei in 2019

Eindhoven Airport matigt groei in 2019
05-10-2018 17:20 | Algemeen | auteur ANP

EINDHOVEN - Eindhoven Airport heeft besloten om de groei van het aantal vluchten in 2019 te matigen. Het vliegveld mocht het aantal vliegbewegingen eigenlijk met zo'n 10 procent opvoeren, maar denkt nu volgend jaar slechts 5 procent te groeien.

"Groei is geen doel op zich'', zegt algemeen directeur Joost Meijs. "Het is tijd om ons meer te gaan richten op kwaliteit, de balans met de omgeving en een hierbij passende gecontroleerde ontwikkeling.''

Volgens de luchthavenbaas gaat het om een "duidelijk signaal''. "We realiseren ons ook dat hiervoor tijd nodig is en willen het proces niet onnodig onder spanning zetten door al in 2019 de grenzen van de maximaal toegestane capaciteit te bereiken. Dat gebeurt nu pas in 2020.''

De maximaal toegestane capaciteit voor Eindhoven Airport bedraagt 43.000 vliegbewegingen. Onder regie van de landelijke overheid wordt er momenteel ook nagedacht over een toekomstperspectief voor de luchthaven na 2019. Onlangs is de analysefase van dat traject afgerond.

In het derde kwartaal maakten een kleine 1,9 miljoen passagiers gebruik van Eindhoven Airport. Dat is ongeveer een tiende meer dan een jaar eerder. Deze stevige groei komt doordat er meer bestemmingen waren, meer gevlogen werd en vliegtuigen gemiddeld ook wat voller zaten. De groei in het aantal vliegbewegingen in deze periode was 8 procent. In heel 2018 verwacht de luchthaven 6,2 miljoen passagiers over de vloer te krijgen, tegen 5,7 miljoen vorig jaar.