Clicky

 
Transport Online - Oppositie: snel debat met premier Rutte over dividendbelasting

Oppositie: snel debat met premier Rutte over dividendbelasting

Oppositie: snel debat met premier Rutte over dividendbelasting
05-10-2018 10:14 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - De PVV en GroenLinks willen zo snel mogelijk een debat met premier Mark Rutte over de afschaffing van de dividendbelasting. De twee grootste oppositiepartijen reageren op de beslissing van Unilever om de verhuizing naar Rotterdam af te blazen.

PVV-leider Geert Wilders spreekt op Twitter van een "mega-afgang voor premier Rutte'', die volgens hem "vernederd'' is door zijn oude werkgever. "Miljarden weggegooid.'' Als de omstreden afschaffing van de belasting op de winstuitkering aan aandeelhouders niet van tafel gaat, moet Rutte aftreden, stelt Wilders. Hij schermt opnieuw met een motie van wantrouwen.

"Oh wat pijnlijk dit voor de premier'', twittert Jesse Klaver (GroenLinks). "Aller aller aller laatste argument voor afschaffen dividendbelasting valt nu weg.''

Gênant

Ook PvdA-voorman Lodewijk Asscher vindt het "gênant'' voor de premier. "Nu zijn alle smoezen op: vanmiddag moet ministerraad besluiten dividendbelasting niet af te schaffen en het geld te investeren in Nederland.''

SP-Kamerlid Renske Leijten stemt in. Ze vindt het "tragisch voor Rutte'', maar het is wel "precies op tijd'' om van de maatregel af te zien. Immers, de "enige onderbouwing voor het afschaffen van de dividendbelasting, namelijk dan krijgen we hoofdkantoren, valt in duigen''.

Gegokt en verloren

"Rutte kan nu zelf het plan in de ijskast zetten om de dividendbelasting af te schaffen'', meent Kamerlid Martin van Rooijen van 50PLUS. De bodem is wat hem betreft weggeslagen onder het plan.

"Game over, Mark Rutte'', stelt Thierry Baudet (Forum voor Democratie). "Wat een sof'', vindt Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren. "Gegokt en verloren?''

Ongekend

"Laten we niet te vroeg juichen'', waarschuwt DENK-parlementariër Farid Azarkan. De manier waarop met name VVD en CDA zich op dit dossier hebben ingegraven is volgens hem "ongekend''.

De afschaffing van de dividendbelasting is de felst bestreden maatregel van het kabinet. Eerder deze week verdedigde het kabinet het einde aan de heffing in de Tweede Kamer. De VVD, de drijvende kracht achter het besluit, liet toen weten dat haar steun voor het plan niet staat of valt met de komst van Unilever.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden