Transport Online - VDL Nedcar schrapt definitief duizend banen in Born

VDL Nedcar schrapt definitief duizend banen in Born

VDL Nedcar schrapt definitief duizend banen in Born
05-10-2018 08:43 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

BORN - [update 11:30 uur] VDL Nedcar informeert het personeel vrijdag over de duizend banen die bij de automaker in Born verdwijnen. Dat bevestigde een woordvoerder van het bedrijf na nieuwsberichten van Limburgse media. De ingreep is het gevolg van minder bestellingen door opdrachtgever BMW.

De helft van het aantal banen dat verdwijnt, betreft tijdelijk personeel dat juist was aangenomen om de piek in de productie dit jaar aan te kunnen. Circa driehonderd medewerkers zullen via natuurlijk verloop vertrekken. Bij de overige tweehonderd gedupeerden gaat het om uitzendkrachten.

VDL Nedcar meldde eerder al dat de productie volgend jaar lager zou uitvallen. Het bedrijf verwacht dat de productie in 2020 weer zal aantrekken en daarmee ook weer extra mensen nodig te zullen hebben.

Vakbond FNV Metaal spreekt van een tijdelijke dip, vanwege de productie die later weer zal aantrekken. ,,Allereerst is het voor de medewerkers die nu hun baan verliezen, heel vervelend nieuws. Maar deze mensen kunnen zo elders aan de slag. Het is nu juist de kunst om ze te blijven binden en boeien, want binnenkort zijn ze snel weer keihard nodig." De bond gaat in gesprek met het bedrijf over manieren om de kennis niet verloren te laten gaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions