Clicky


Honderden brengen Koos Alberts laatste groet

Honderden brengen Koos Alberts laatste groet
04-10-2018 19:34 | Showbizz | auteur ANP

LEUSDEN - Fans van Koos Alberts hebben donderdagavond massaal de laatste eer betoond aan de volkszanger, die vorige week op 71-jarige leeftijd overleed. Ongeveer 1250 mensen kwamen naar crematorium Amersfoort in Leusden (Utrecht) om bloemen te leggen en langs zijn kist te lopen om afscheid te nemen, schat Leo Lukassen (73), die decennialang de manager van de artiest was.

Terwijl vele honderden mensen langs de kist liepen, groeide eromheen een bloemenzee. "Alle standaarden voor bloemen zijn binnen al vol'', zei Lukassen eerder op de avond. "Fans kwamen van heinde en verre om afscheid te nemen, er is zelfs een bus met Belgische fans geweest,'' aldus Lukassen na afloop.

Koos Alberts, echte naam Koos Krommenhoek, wordt vrijdag in besloten kring gecremeerd. Vele bekende Nederlanders en collega's van Alberts zullen hem dan de laatste eer bewijzen.

De zanger uit de Jordaan was beroemd om hits als 'Ik verscheurde je foto' en 'Eenmaal kom je terug'. In 1984 stond Koos Alberts met drie hits tegelijk in de top 10. Dat leverde hem een vermelding op in het Guinness Book of Records. Sinds 1987 trad hij op in een rolstoel, nadat hij op de terugweg van een optreden door vermoeidheid tegen een boom was gereden en een dwarslaesie opliep.