Transport Online - 75 boeren verdacht van fraude met registratie

75 boeren verdacht van fraude met registratie

75 boeren verdacht van fraude met registratie
03-10-2018 23:06 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Zeker 75 boeren worden verdacht van gesjoemel met de registratie van melkkoeien. Tegen de melkveehouders is proces-verbaal opgemaakt. Dat heeft minister Carola Schouten (Landbouw) aan de Tweede Kamer laten weten.

In het kader van dit onderzoek werden begin dit jaar meer dan tweeduizend boerenbedrijven geblokkeerd. Van zeker 337 bedrijven blijkt dat nu onterecht te zijn gebeurd. Zij kunnen een vergoeding krijgen als zij aantoonbaar schade hebben geleden door de blokkade, aldus Schouten.

Verder moeten 1439 boeren een naheffing van in totaal 2,7 miljoen euro betalen. 555 andere bedrijven zullen volgens een inschatting in totaal een heffing van 540.000 euro krijgen opgelegd. Van driehonderd bedrijven is de heffing nog niet berekend. Het onderzoek is nagenoeg afgerond.

Melkveehouders moeten al hun runderen registreren in een Identificatie- en Registratiesysteem (I&R). In 2017 waren er volgens de I&R-cijfers veel vaker twee- en meerlingen geboren bij koeien dan normaal. Door met de geboortecijfers te knoeien is het voor boeren makkelijker om aan de regels voor fosfaatuitstoot te voldoen, zonder daarvoor runderen te hoeven wegdoen.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions