Man door het lint na verkeerscontrole

Man door het lint na verkeerscontrole
03-10-2018 16:56 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

MIDDELBURG - Woensdagmorgen is een 30-jarige man op de Bosschaartsweg in Middelburg aangehouden nadat hij na een controle totaal door het lint ging.

Een motoragent ziet op de Bosschaartsweg een bestelbus rijden welke in slechte staat verkeert. Als het voertuig bij een tankstation parkeert, besluit de agent de bestuurder aan een algemene controle te onderwerpen. Vervolgens gaat hij met zijn motor achter de bus staan. Na een bevraging in het politiesysteem komt naar voren dat het voertuig onverzekerd rondrijdt. De bestuurder reageert direct recalcitrant maar laat de agent toch zijn werk doen.

Na de controle stapt de verdachte in zijn bestelbus en wil achteruit weg rijden. Omdat hij geen goed zicht heeft op de weg achter hem en de politiemotor nog achter zijn bus staat, sommeert de agent hem om vooruit weg te rijden. De man negeert het bevel en rijdt toch achteruit en raakt de motor. In plaats van te stoppen, geeft hij nogmaals gas en rijdt achteruit het fietspad op. Vervolgens stopt hij en wordt hij aangehouden voor onder andere poging tot vernieling.

Inmiddels is ter versterking een politie-eenheid gearriveerd om de man naar een politiecellencomplex te vervoeren. Dan gaat hij helemaal los: vloeken, tieren en bedreigen. Hetzelfde lot ondergaan twee arrestantenmedewerkers die hem naar zijn cel brengen. Drugsgebruik is mogelijk de oorzaak van zijn buitensporige agressieve gedrag, meldt de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden