Arriva wil dit jaar trein Luik-Maastricht-Aken

Arriva wil dit jaar trein Luik-Maastricht-Aken
03-10-2018 16:20 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Arriva wil in december een internationale treinverbinding Luik-Maastricht-Aken opstarten. Het openbaarvervoerbedrijf heeft acht treinen besteld die op de 'Drielandenlijn' moeten gaan rijden tussen het Belgische station Luik-Guillemins en het Duitse Aachen Hauptbahnhof, via het station van Maastricht.

Volgens een woordvoerder is het doel om vanaf de nieuwe dienstregeling voor 2019, die op 9 december 2018 ingaat, te gaan rijden op het traject. Arriva is een dochteronderneming van Deutsche Bahn die regionaal personenvervoer aanbiedt buiten Duitsland.

Een trein van Arriva voert momenteel in België testritten uit. Dat is nodig om de vergunningen te krijgen voor het Belgische spoornet. In Nederland is Arriva met bus- en treinvervoer onder meer actief in de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen en Limburg.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden