Clicky

 
Transport Online - Flyer: Wat te doen bij extreem weer?

Flyer: Wat te doen bij extreem weer?

Flyer: Wat te doen bij extreem weer?
03-10-2018 13:33 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Het stormseizoen is begonnen en voor je het weet is het winter met daarbij de toenemende kans op extreme weersomstandigheden.
TLN en evofenedex hebben daarom in samenwerking met Rijkswaterstaat en het Verbond van Verzekeraars een digitale flyer ontwikkeld met tips voor bedrijven en hun vrachtwagenchauffeurs hoe om te gaan met de weersituaties code rood, oranje of geel.

Aanleiding voor deze folder was de hevige storm op 18 januari van dit jaar. Er waaiden zesenzestig vrachtwagens om. En er ontstond een roep om een rijverbod tijdens een code rood-situatie. De sector en het ministerie van IenW hebben mogelijkheden besproken om de kans op herhaling zoveel mogelijk te beperken. Een algeheel rijverbod werd niet als oplossing gezien onder meer omdat code rood vrijwel nooit overal tegelijk geldt.

Niet onder druk zetten

Met de sector is afgesproken in te zetten op preventie. Dat is voor een belangrijk deel de vakkennis van de chauffeurs die als kaptein op het schip veilige afwegingen moeten maken. Maar ook vanuit het transportbedrijf (de planning) en de verladers is het van belang om tijdens extreem weer de chauffeurs niet onder druk te zetten en de eisen aan de aflevertijden zo nodig aan te passen.

Juiste afwegingen

Om bedrijven en hun chauffeurs goed voor te bereiden op extreme weerssituaties sturen TLN en evofenedex de digitale folder toe. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden op extreme weersituaties en in die gevallen de juiste afwegingen maken in het belang van hun eigen veiligheid en die van medeweggebruikers.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions