Clicky


Kuipers Logistics is 'Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel'

Kuipers Logistics is 'Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel'
03-10-2018 09:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

OLDENZAAL - Kuipers Logistics uit Oldenzaal is dit jaar uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Overijssel. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs donderdag aan directeur Harry Kuipers.

Volgens jurylid Van den Hoogenband investeert het bedrijf van alle deelnemende bedrijven in de provincie het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Activity trackers

Bij Kuipers Logistics werken zestig medewerkers. Kuipers Logistics, dat in 1987 begon, verzorgt transport over land, water en door de lucht en levert daarnaast logistieke dienstverlening rond transport, opslag en alle douaneformaliteiten rond inklaring bij invoer en uitvoer.

Bij Kuipers Logistics staan rust, reinheid en regelmaat centraal: zo zijn alle functies dubbel bezet, zodat wie vrij is, ook echt vrij is. Medewerkers worden gestimuleerd om te luisteren naar hun lichaam: wie moe is moet de truck aan de kant zetten, ook al is het vlak bij de eindbestemming. Verder is er veel aandacht voor bewegen en hebben medewerkers activity trackers gekregen in hun kerstpakket. Hierop hebben de meeste chauffeurs wandelschoenen in hun truck meegenomen en wandelen zij bij elke stop. Daarnaast beschikt elke truck over een magnetron en kunnen chauffeurs voorafgaand aan hun dienst gezonde maaltijden bestellen voor onderweg.

Minder stress

Kuipers Logistics heeft ook een speciaal sociaal medisch team, dat een keer per kwartaal de ontwikkeling van de medewerkers binnen het bedrijf bespreekt, waarbij zij onder meer dreigende uitvalgevallen signaleren en re-integratietrajecten bespreken. Daarnaast zijn er informeel drie keer per week contactmomenten en gesprekken met de medewerkers.

“Wij zetten nu bijna twee jaar actief in op duurzame inzetbaarheid”, aldus directeur Harry Kuipers. “We doen dit voor onszelf, niet omdat we zo graag een prijs wilden winnen. Want het ziekteverzuim is bijvoorbeeld gekelderd – we hebben al maanden niemand die ziek is. Ook is het begrip voor elkaar enorm verbeterd, het is veel prettiger werken zo. En minder stress is minder fouten, zo simpel is het.”

Landelijke winnaar

De kersverse provinciale winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 19 november uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn dus van groot belang voor de economie van Nederland. ONVZ en MKB-Nederland stimuleren ondernemers daarom te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.